Свободна

СВОБОДНА
Това е само Райската градина.
Адам и Ева.
Бог…
И свят отминал.

Там Ябълката дебне.
И Змията.
И Грехът,
леглото на Земята.

Какво е грях?
Да искаш да познаеш…
Добро и зло…
Живота сам да ваеш…
Или да чакаш
някой вместо тебе
съдба ти с контрола да превземе.

Душата ми
е извор сладкоструен.
Животът ми е нрав
и тих и бурен.
И аз съм жрицата,
съдбарката на стреме…
И Бог ми дава, туй, което взема.

Свободна съм!
Най-трудното богатство,
което носи болка,
но и царство.


Рецензии