Дивовижная красуня

Дивовижная красуня
Завітала на поріг,
У червоно - жовтій сукні,
Лиш не має вона ніг?!

Ані рук, очей, ні носа,
Ні бровей, ні голови.
Чарівниця зветься осінь!
Впізнаєте єї ви?

Де ступне, скрізь золотіє,
Жовкне листячко й трава.
У кущі заглянь - жовтіють,
Лисенята, іздаля!

Ось калина червоніє,
При дорозі, молода.
А за нею ще й шипшина,
Лікувальна, вигляда!

Далі, струнка горобина
Свої віти нахиля,
Знов сімейство гороб'їних
Підлетіло до гілля!

Насмакується доволі
І щасливе відліта...
Ну і славнії гастролі
Нам дарує золота!


Рецензии