Зорница

ЗОРНИЦА
         на Мария Попчева
Не е светица,
но е благонравна.
Не е дева,
а съпруга вярна.
С думи хвърковати ще те смае.
Приказка за всеки
сладко вае.
Болката с доброто
ръководи,
а с духа
по стръмни урви
броди.
Сърцето й
трапеза е богата
за творци
с мизерната заплата.
Светлина с усмивка е,
Зорница…
Носи име - предана сестрица.
Позната е на всички нас,
И пия
за вярната приятелка Мария.


Рецензии