Серпень

Серпень- передмова осені,
Серпень- завершальна пісня літа.
Тихо йде він ногами босими,
Там, де поки тепло розлито.
Серпень. Тихий смуток тулиться
Десь у лузі,у травах скошених.
Літо ще іде по вулицях,
І ховається за покосами.
Серпень, зачекай, затримайся!
Подаруй нам промінь тепла останнього.
Бо ж так скоро постукає зимонька
У оселю птахою ранньою.
Незабаром вже стане холодно,
І зимова наступить темрява.
І не буде уже там солодко
В саду пахнути хризантемами.
Серпень, ти, мов вірний слуга осені-
Виступаєш у неї попереду.
Я тебе у гості запрошую
В цю останню літню середу.


Рецензии