Дбайлива мама - миш

Зносить мишка хлібчик в норку -
Підбирає у садку.
Для пташок накидав Вовка
Їжу добрую, смачну!

Тишком - нишком вибігає,
В зуби хутенько стиска
І бистренько утікає,
Щоб горобчик не забрав!

Той сміливо віднімає,
Та шустренька не дає -
Твердо, ціпко так тримає
І попискує: " Моє! "

До хатинки швидко зносить,
Там чекають малюки
І зернятко, і горошок,
Повідкривані ротки!

Запасає миш на зиму,
Бо коли впаде сніжок
І на дворі стане зимно -
Не знайдеш і колосок!


Рецензии