Мова

Мово моя,соловейком оспівана в росах,
Мово моя,що зорею на травах бриниш,
Мово моя,що заплетена квіткою в косах,
Мово моя,ти по жилах нектаром біжиш.

Ти, ніби пісня, широкого Дикого поля,
Ти, ніби казка, поліських дрімучих лісів.
Ніжно сплелись в тобі щедрість козача і воля,
Мудрість народу,збережена сотні віків.

Як тебе, рідна, забути або не любити,
Ти молоком материнським у мене влилась,
Ти серед інших найкраща,тебе хочу чути,
В думах народних і в мужніх козацьких піснях.

То ж розцвітай в своїй хаті розкішно і вільно,
Як господиня -ганьбити не дай чужакам,
І серед інших звучи мелодійно,велично,
В стольному Києві,в селах,далеких містах.


Рецензии
Чудовий вірш, Вікторе! Аж за серце бере...

Вера Кухарук   19.10.2012 14:25     Заявить о нарушении