Осiннiй сум

Ось вже й лиє сльозенята,
Осінь. Плаче, бо пора,
В небо синєе здійматись,
Відлітати журавлям.

Буде сумно їй без птахів,
Хто ж співатиме пісні?
Хто зішле привіти з дахів,
Або  з деревин в гнізді?

Та й мороз не за горами,
Не спитає, надійде!
Він блукає десь лісами,
Із Сибіру, вільно, йде!

За хмарки сховалось сонце,
Як його і не було!
Як же гріло у віконце,
Із ранечка! Як пекло!

У повітрі прохолода,
Листя гучно шелестить...
Осінь гарну свою вроду,
Приховала, десь, на мить!


Рецензии