Вчителю

Присв. Мальцеву П. М. - директору чугуївської дитячої
художньої школи імені І. Ю. Рєпіна

В житті моєму стали Ви як промінь
В нічному океані - маяка!
Яскравий зберігаю в серці спомин:
Планшет, папір і вчителя рука...

Вам не потрібен був ні пензлик, ані фарби,
Щоб виправити наші помилки,
Бо на папері змішували барви
Великим пальцем правої руки!

Ви вчили нас не тільки малювати,
І бачити красу усіх речей,
Ви кожну мить нас вчили цінувати,
І працювати до запалення очей.

Між ділом про війну розповідали,
Про те, що в жодних не знайдеш книжках,
І не знання, Ви Душу в нас вкладали,
І те, що не старіє у віках!


Рецензии