Бiлочка - хазяeчка

Злізла з дерева шустренька,
Білка, сіла на пеньок:
"Побіжу я та хутенько
Недалечко у лісок!

Там горішки вже наспіли,
Та й грибочки наросли.
Хоч стара, не маю сили,
Та зима вже на горі!

Треба зараз запасати
Їжу для своїх діток,
Все мерщій тягнуть до хати,
В свій маленький теремок!

Бо надворі щедра осінь
Листя пензлем золотить,
Хоч тепленько ще і досі,
Та мороз прийде умить!

Перетворить в лід водичку
У калюжах і річках,
Без запрошення він звичний
Змалювати сріблом дах!

Закує усе навколо,
Лютий злосний дідуган!
Не впадуть тоді додолу
Ні горішок, ні ірга!"


Рецензии