Аркадий Белкин-Уходят лучшие...
Уходят лучшие...
Аркадий Белкин
Уходят лучшие из лучших -
Как будто отбирает их
сам бог.
Уходят вдаль,
за облака,
за тучи,
Уходят за невидимый порог.
И остаются после
сиротливо
Родные и друзья
ушедших тех
И только
памятью счастливой -
Их жизнь,
их роли,
их успех.
НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ОТИВАТ…
Превод Величка Петрова
http://www.stihi.ru/2011/05/02/8539
Най, сред най-добрите си отиват.
Бог, като че ли
взема ги сам.
Напускат ни,
и на далеч се скриват
зад облаци,
орляци ли,
не знам.
И прага
невидимия
ги сбира…
Самотните пък
Мигове
намират
Останали сиротни, без утехи,
приятели и близки се тешат
с незабравимите им роли и успехи,
щастливи, техния живот да споделят.
;
Свидетельство о публикации №112083008586