У барвистiм вiнку з позолотою

Пахне свіжістю і прохолодою,
Чути в вирії клич журавлів.
У барвистім вінку з позолотою,
Хазяйнує красуня гаїв!

Королева лісів і садків рясних,
Чарівниця степів і полів!
Розмальовує листя вогнем ясним
І складає в засік врожаї!

Виряджає в далекий політ птахів,
Насилає хмаринки й дощі!
Закликає до себе музик - вітрів,
Роздягає дерева й кущі!

Надає добру казку відчути,
Надихає в легені любов!
Щоб не сміли красиву забути,
Щоб чекали її знов і знов!


Рецензии