До криниц п шла д вчина

До криниці йшла дівчина, щоб води набрати
Доручила їй відерце  неріднная мати
А відерце  обірвалось,  та у воду впало
А у серці дівчиноньки спокою не стало.
Ой мамо матусю, ти ж моя рідненька
Чому рано мене покинула моя рідна ненька
З ранку сльози проливаю, та Богу молюся
Та додому вже, мабуть,  я не повернуся.
Буде лаяти мене чужа,  лиха тітка
Краще я у чистім полі зацвіту як квітка
Буду людям я на радість , дівчатам на долю
Ромашкою в чистім полі буду мати волю.
Із вітрами , з сонцем, з небом, з зорями брататись
Щоб до долі лихої більше не вертатись


Рецензии