Wagon ostatni
A powietrze bylo zimne i przejrzyste
Bylbym wsiadl do wagonu ostatniego
Bylby poniosl mnie pociag w przyszlosc,
Ku szczesciu…
Wolaly mnie blaskiem latarni
Te nocy ktorych sie spodziewalem
A ruszyl powolnie pusty
Moj wagon: bilet sprzedalem.
Teraz placze…
Minelo juz tyle czasu
A czuje sie tak jak dawno
Oddycham chlodnym powietrzem na dworcu
I szepce cicho: juz przyjdzie niebawem
Wagon ostatni…
Свидетельство о публикации №112082701100
Валентин Валевский 28.08.2012 22:54 Заявить о нарушении
Святослав Янковский 30.08.2012 04:55 Заявить о нарушении