Що на торгах?
Що у торбах,
Що пізнали постоли?
Перейшли це поле чорне,
Куряву лиш здійняли.
Продаються чорні руки,
Чорне серце золоте!
От і вся тобі наука,
Все пізнання, як на те.
Посумуй біля криниці,—
Вже нічого не трима...
Відлітають білі птиці,
Насувається зима.
Біла, біла, сполотніла,
Постолами —
Гуп та гуп...
Закоцюбле чорне тіло,
Мерзла земле, приголуб.
От і казочка скінчилась —
Як співалось,
Як пилось,
Як чогось тобі хотілось,
Та, звичайно ж, не збулось.
І забаглося продати
Навіть серце золоте.
І пішов собі із хати —
Тільки віхола мете.
Хай торгують,
Хай мудрують,
В рукаві ховають ніж.
Не далеко примандрують,
Щоб пропасти —
Ні за гріш.
1992
Свидетельство о публикации №112082403383