Вересневий дзвiн

Вже й осінь на порозі,
В цвітавому вбранні!
Калина, при дорозі,
Вклонилася мені.

Червоненьким намистом
Прикрасила свій стан
І золотавим листям,
Шле свій букет вітань!

До школи йдуть малята -
Школярики малі,
Навчатися писати,
Читати букварі!

Їм на малі голівки,
Водичка накрапа,
То дощик дрібний сипле,
Тепленький полива!

Щоб скоро підростали,
Умнішали скоріш,
Батьків, щоб поважали,
У школі, щоб, як миш

Сиділи на уроках,
Слухались вчителів.
Щоб одинадцять років,
Як хліб були для них!

Тож осінь шле привіти
Дорослим і малим,
В танку кружляє з вітром,
Той вересневий дзвін!


Рецензии