Твоя сльоза затопила нашi луки...

* * *

Твоя сльоза затопила наші луки
І на її березі
                виросла береза
Я спивав її стан потрісканими губами
Спав бродячим вітром під її вітами
І мою уяву куйовдили забуті пестощі
Умирав під стукіт сокир і молотків —
Вони як завжди випереджали саму смерть
І рапортували достроково
Святкував день перемоги над життям
Але повернутися до тебе так і не зміг
Бо вітер і береза —
                то зовсім з іншої опери
            Набундючені глядачі
            Ваші стримані оплески дійсно недоречні:
            Спітнілі долоні одразу обриваються
            І ходять по рядах
            Даючи кожному з вас
            Цілком заслуженого
                ляпаса


Рецензии