Чекають дощику усi!

Чекають дощику усі -
Дорослі, діти, звірі, птахи.
Гукає ліс: "Ходи сюди!"
Відкрили ротики комахи!

А поле і собі шумить:
" Мене змочи, тепленький, дрібно!"
Уся земля чекає мить,
Коли прийде. Він так потрібний!

З дерев зриваються листки,
Засохлі, падають додолу.
Кружляє вітер угорі...
Гукає вересень до шлоли!

А павучки, кравці малі,
Вже заснували все подвір'я!
Співають півники пісні,
Качки скидають з тіла пір'я.

Горять від сонечка луги,
Скрутились кущики і квіти.
Ізжовкли клени й явори,
Усе кричить його полити!


Рецензии