Якби...

Якби я мала час та вміння,
Я малювала б небеса,
В Моне навчилася б терпіння
Писати людям «Ось – краса!

Ось світлотіні без обману,
Відтінки сутінків і днів,
Громів, дощів, снігів, туманів,
Зірок, світанків, хмар, вітрів!

Я дарувала би коханим
Картини з хмар на тлі небес:
Безмежні хвилі океану,
Які шумлять в світах чудес.

Були б прекрасні ті полотна -
Блакитні співи без прикрас,
Без плям і ліній незворотних...

Якби лиш мати вміння
                й час…

(30 июля 2012)


Рецензии