Мудрьошки. Делови люди, гл. 1

               
Пїшла чутка у народі:
Мов видіння є в природі!   
Що зараз пунктуальність,
Либонь що–геніальність.


Любителі  влади та критиці,
   хотілось, щоб Ви про це знали:
Все, що добре в політиці,
        не можє  погано в моралі.


Коли прийде до влади мразь,
        нахаби, крадії , дебіли,
 Невільно упірнешся  в бруд,
         щоби тебе не розчавили.


Від бездарного  начальства
       неприємність  і нещастя.
 Всі ми, брат, не без гріха,
     та все ж не так, як Ж К Х!



Усе життя  розписане
              актами законними.
 Ми - раби законів,
             щоб бути вільними.


Не поможуть Вам ніяк
       ні зв'язки, ні інтриги.
Щоб стати Простим,
            слід бути Великим


Страх та особистий
              інтерес-
Основний людський
              прогрес.

 
Сила чесності
         настільки велика.
Що чесність люблять
          навіть у ворога.



Від гордості
            душі в собі не чує.
 А ось другого слава -
                - пригнічує.


Коли досягли влади
               покидьки, проститутки,
То вище стали пристрасті,
                і нижче поцілунки.


Хто володіє
        інформацією,
Той і володіє
          сітуацією.


Йому на те потрібен
              п'єдестал,
Щоб народ його там
              не дістав.


Коли одержимий
          бажанням завітним,
 Не треба бути кращим,
         а важливо - першим.


Треба вірить в своє Я
            у метушні будень.
Віддавать  себе щодня
         лиш потрібним людям.


Проти дурості
             всесильних
не потрібний
          гнів безсильних.


«На мудреця достатньо простоти» -
Сказав великий драматург колись.
Та на нього найдуть доволі компромату,
Але якщо напишеш ти кудись.               



Думка ділових людей:
          точність - ввічливість королів.
 А ось думка докторів:
                що неточність - кілерів.



Якщо треба когось перевірити
            варто чи не варто дружити,
Треба цінне другу довірити ,
               або гроші йому позичити.



Людей хороших від лихих
             коли не відрізняють,
Тоді Країни цілі
             на карті пропадають.



Щоб біди не накликати,
    То не треба і давати,
Ні безумному справу,
     Ні безчесному владу .



Кругом бізнесмени,
            навкруг Господа.
Багато хазяїв,
               а сенсу нема…


Рецензии