Хъубушунас шуточная

Амарсали-хьунул цайи,
Арасибил цунес дигуле,
Амарсалис рууй цари,
Хъубушунани иml ралmале.

Хъубеш дудеш гlялавкlар,
Цуний хьунуйке угьулена,
Хъубеш нешра риргур,
Ругьабри иле гонза гlана.

Урши хъули агорхlале,
Иml нуса гъабунду рукlахъу,
Урши хъули вакlибхlале,
Иml хьунуйке гlялав укlахъу.

Уршилизе арз букlар,
Хlа хьунул жяргой цари иле,
Нушам нуса хlарурар,
Хъули хlуни ряхlрара иле.

Хlябра рихlун жеголе,
Иml ца  жяргой нуса кьарикlан,
Иml чуни хlарихlале,
Леркьянгъа цаби духу биран.

Игъу хъули иml нуса,
Биркур ургlул мармале заман,
Ракlиле вайил нуса,
Букlахъу хъубушуне ай аман.

Гьадикала букlари,
Хlябра гlяхlялил нуса лерри,
Ибил бариле руун,
Эшинина бекl изхlайзахъун.

Дия назмула мягlна,
Иргъучи лебил нусурбани,
Дахъмегlmани яхl биру,
Хlабехъосана чува хъали.

Эш назму гарч букlари,
Лебил вайте хъубушунаке,
Намке итира биргури,
Хlавгьуле дугlяхъабри хlу иле.


Рецензии