Катруся Матвийко-Хват Море
И душа, растворяясь, тонула в воде …
Посылало мне солнце прощальный свой свет
Будто розовый мостик, ведущий к тебе…
Я смотрела на море, а море смотрело на небо.
Или небо от моря не сводило зениц?…
Мчали тучи голодные, будто в поисках хлеба.
И казались ненужными крики вспугнутых птиц.
Не смогу я так просто покинуть все это,
Равнодушно, спокойно, без лишних тревог…
Я смотрела на море, что в небо одето
И внимала мелодии дальних дорог…
*****************************************
Я дивилась на море, а море дивилось на мене,
І душа розчинялась у хвилях живої води…
А за обрієм сонце поволі котилось зі сцени,
І уява творила до нього рожеві мости…
Я дивилась на море, а море дивилось на небо,
Чи то небо не зводило з моря глибоких зіниць…
Тільки хмари сумні привертали увагу до себе,
І здавалися зайвими крики розгублених птиць...
Чи тепер я насмілюся просто покинути все це,
Так спокійно, байдуже, без жодних тривог і зусиль?
Я дивилась на море… Тужливо стискалося серце…
І звучала у ньому мелодія неба і хвиль…
Свидетельство о публикации №112080400207