Як би ж побачив ти Тарасе

Як би ти встав і подивився...
Як в Україні люд живе...
То ти б в труні перевернувся...
Очима дивлячись на це...

Пани як і тоді жирують...
Народ батрачить задарма...
Деруть пани з його три шкури...
Життя від друзів тих нема...

Як би ж побачив ти Тарасе...
Як Землю рідную псують...
Хоч і відрізок інший в часі...
Проходу думи не дають...

Що з України сотворили...
Від неї лихом, смертю тме...
Народу в пору брати вили...
Щоб захистити вже себе...

Невже про те в думках ти мріяв?
Невже такого ти бажав?
Цей вірш на сум мене навіяв...
З таким життям тобою став



Рецензии