Чи знайдеш щасливих?..

Земля України – Вітчизни моєї –
Чорна, родюча, глевка і масна…
Червоні троянди та білі лілеї…
Од безлічі квітів – посмішка ясна…

Плодів у садах, як на небі зірок!..
Вишні та яблука, груші та сливи…
Умлівають чужинці від наших жінок –
Чуйних, сердечних і мудрих, вродливих!

Чоловіків у нас вистачає й своїх…
Жаль, багато із них поспивались!
Оце лихо гірке за який такий гріх?! –
Бо від Бога давно відцурались!..

Рідна земле моя! – Ти родюча й рясна,
Хижі круки хапають поживу…
У твоїх лиш дітей доля надто сумна –
Чи багато з них знайдеш щасливих?!..

30.07.12


Рецензии