Я так кохаю свою краiну!

Я так кохаю свою країну!
Де добра матінка моя,
Саджала вишні і калину,
Там вирісла моя рідня!

Де колоситься в полі жито,
Де пахне липа і жасмін...
Як спам'яну, то хочу жити,
Там моя донечка і син!

Давно батьків уже немає,
Зосталась пам'ятка одна,
В Ємільчині, в дитячім раї,
Старенька хата, край села!

Моє дитинство босоноге!
Протоптані в лісах стежки...
Батьками, кладені дороги,
З каміння! Мами пиріжки!

Уборть ріка, поля та луки,
Повнії квітів і трави...
Моїх батьків серця і руки,
Усе це близько, так, мені!

Туди душею завжди лину.
Доки живу, туди спішу...
На мою милу Україну,
Я нею дуже дорожу!


Рецензии