Невже...

Невже  ця осінь - просто осінь,
Невже ця втеча - просто ніч.
І я себе не знаю досі,
І світ цей повний протиріч.

Ще досхочу відплачуть зливи
Десь над румовищем надій,
А потім знов пора щаслива,
Живи, любися і радій.
Але душа вже так не хоче,
Вона сама шукає мук,
Її гукає в інші ночі
Священний гріх - таємний дух.

Невже ця осінь - просто осінь,
Невже ця втеча - просто ніч.
І я себе не знаю досі,
І світ цей повний протиріч.

Він виникає і зникає,
Як подих на холоднім склі,
І не кохаючи, кохає
Безкрилих ангелів землі...
Цей листопад - це запах літа
У кольорових пелюстках,
Та наша зустріч неможлива,
Тому ця осінь лише в снах.

Невже ця осінь - просто осінь,
Невже ця втеча - просто ніч.
І я себе не знаю досі,
І світ цей повний протиріч.

Просто ця осінь - просто осінь:
Вразлива, шовкова, струнка...
Можливо, робить нас сильніше -
Її торкається душа.
Невже ця осінь - просто осінь,
Невже ця спека - мить пожеж...
Прозоре щастя на порозі,
Що прийде на зорі без меж.

Невже ця осінь - просто осінь,
Невже ця втеча - просто ніч.
І я себе не знаю досі,
І світ цей повний протиріч.

Невже ця осінь - просто злива:
Холодна, боса, говірка...
Я чую подих в безголоссі
І присмак сонця на губах.
Меланхолійна жовта осінь -
Багряний спалах наших душ.
Дощ відзеркалює надію
У склі холодному калюж.

Невже ця осінь - просто осінь,
Невже ця втеча - просто ніч.
І я себе не знаю досі,
І світ цей повний протиріч.


Рецензии