Обычная ситуация философема... василию симоненко п

З ПОЕТИЧНОГО ЗБІРНИКА СТАНІСЛАВА БУРЯЧЕНКА «ЗЕМНІ ДОЛОНІ»

РУБРИКА «CУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ»

Все пізнати й нічого не взять –
прийшов у цей світ поет.

С.Єсенін.
З КНИГИ ПОЕЗІЙ БУРЯЧЕНКА СТАНІСЛАВА ЯКИМОВИЧА

«СУЦВІТТЯ ДО ПОЕТОВОГО ВІНКА»
(пам’яті Василя Симоненка, людини і поета)

ЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ
(філософема)

Смішна, єй право, ситуація:
Поки живий, тебе не бачать.
А якщо бачать, то собачать,
Бо ти, бач, не в отій субстанції.
Помер поет, помер тілесно.
Злетів душею в світ небесний.
А на землі минуть літа,
Допоки хтось його згада.
Отак і крутиться земелька.
Байдуже їй, що хтось тут є:
Чи той, хто напихає пельку,
Чи хто за правду зогніє.
А дехто, щоб себе прославить
У суєті оцього дня,
Себе за друга твого править,
Тебе й себе на весь світ славить.
По суті ж, все оте – бридня.
Омар Хайям завжди був правий:
Живи життям своїм сповна.
У цім житті ти маєш право
Лиш чашу випити до дна.
А решта все – одна бридня.

                03.02.1999 р.


Укладач – донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии