Наше поколение катрены... василию симоненко посвящ

З ПОЕТИЧНОГО ЗБІРНИКА СТАНІСЛАВА БУРЯЧЕНКА «ЗЕМНІ ДОЛОНІ»

РУБРИКА «CУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ»

Все пізнати й нічого не взять –
прийшов у цей світ поет.

С.Єсенін.
З КНИГИ ПОЕЗІЙ БУРЯЧЕНКА СТАНІСЛАВА ЯКИМОВИЧА

«СУЦВІТТЯ ДО ПОЕТОВОГО ВІНКА»

НАШЕ ПОКОЛІННЯ
(катрени)
Ми з Василем
росли в одну епоху:
Епоху воєн,
голоду,
розрух.
Ми вчилися всього,
як всі, потроху,
Та совість зберегли,
а не здали
на брухт.
                -*-
Покоління вбивць, сіксотів і…
ЛЮДЕЙ.
Покоління –
Сталіним означене.
Та Шевченко
й гордий Прометей
Освятили
всіх людей
призначення.
                -*-
Наші душі розпинали на хрестах,
А тіла –
по тюрмах і катівнях маялись.
Як писав колись Тарас
в своїх віршах – листах,
Ми всі –
карались,
мучились,
але не каялись!
               -*-
Його слова
дійшли
до адресату.
Його душа
воскресла
в людях
знов!
З неволі
вийшла
Україна-матір
й розквітла
Воля,
мов свята любов.
……………………………………………………………..
Ми з Василем
жили
в одну епоху…

             6-7.1998 р.

Укладач – донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии