Рубаи украинская сатирическая миниатюра

З ПОЕТИЧНОГО ЗБІРНИКА СТАНІСЛАВА БУРЯЧЕНКА «ЗЕМНІ ДОЛОНІ»

МІНІАТЮРИ.

РУБРИКА «У СВІТІ ТВАРИН, ПТАХІВ І ПЛАЗУНІВ…»

РУБАЇ.

Їх не хвилює: є Бог чи нема.
Для них давно вже Бог – це «сі нема».
І казяться від нього, біснуваті, -
У душах грішних святості нема.
                ***
Що «жисть» для них –
«нових», «крутих» сьогодні?
Побільше «баксів», чортопхайки модні.
Завжди готові обібрати всіх,
А ми дня них – опудала городні.
                ***
Ні совісті, ні честі геть нема.
На що їм це, як у душі пітьма,
А на рахунках «баксів» не злічить…
Та зрештою усіх їх жде тюрма.
                ***
У кіллера, немов піявки, губи.
Лише «хазяїна» та «бакси» любить.
І рідну матір «за кусок» приб’є.
Та «фраєра» жадоба теж погубить.
                ***
Шукаєм істину усе своє життя
До самозабуття, -
Незриму голку у копиці сіна.
І все ж сліпим йдем у небуття.


                Укладач – донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии