Им не остановить мгновение... украинская поэзия
ПОЕТИЧНА ЗБІРКА "ЗЕМНІ ДОЛОНІ"
РУБРИКА "СУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ" (на громадянські теми)
ЇМ НЕ ЗУПИНИТИ МИТЬ.
(п’ятивірш)
До стайні – комунізму гнали.
А що від того усі грішні мали?
Хіба що табори та тюрми,
голод, здирство.
Невже повірим, браття,
в нове свинство?
Невже ізнов
на шию хомути?
Освячені їх Леніним «святим»?
* * *
Їм сипляться і гроші й нагороди.
Такої вже вдались вони породи,
Що ладні рідну матір задушить,
Аби розкішну зупинити мить.
………………………………………….
Та тішаться недолуги дарма,
Бо врешті – решт
діждеться їх тюрма
і Божий суд!
* * *
Не вір, мій друже,
новим хитрим лисам.
Вони лиш обіцяють
земний рай.
У кожного із них
у пір’ї писок.
Довірься лиш –
все загребуть.
Гай, гай!
* * *
Майстри
лапшу
навішувать
на вуха.
А люд простий,
розп’явши рота,
слуха.
Та годі, браття,
схаменіться, любі,
Сліпа довіра
зовсім нас погубить.
Пора, пора за розум братись,
братці,
і всім «розумникам»
добряче дать по сраці.
* * *
Вони ізнову мавзоліють.
Мару одну в душі леліють:
Новий червоний листопад
(Хай буде тричі він проклят!).
Їм видяться червоно сяйні
Знамена з Леніним на тлі.
Мов баранів, нас – у вівчарні.
Самі ж були б, як королі.
Та дзуськи вам, Петрове сім’я,
Хоч віз історії скрипить
І б’ють нас іноді по тім’ю, -
Сам Бог безсилий зупинити мить!
……………………………………………
І вам,
недотепам,
не вдасться!
27.12.1997 р.
*******************************************
УКЛАДАЧ - ДОНЬКА АВТОРА СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА
Свидетельство о публикации №112071909883