Свободу держите! украинская поэзия

ПОЕТИЧНА ЗБІРКА "ЗЕМНІ ДОЛОНІ"

РУБРИКА "СУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ" (на громадянські теми)

Станіслав Якимовияч Буряченко


У Росії, особливо у Москві,
діють групи фашистської партії…
З газет.

СВОБОДУ ТРИМАЙТЕ!

Що? Знову фашистська хвиля,
Чи гірший за те більшовизм?
Росіє, одумайсь на хвильку
Й забудь про максималізм.

Знов свастики, знову портрети
Отих сатанинських «світил».
За ними підуть кулемети
Й мільйони людей на розпил.

О, люди, згадайте Тараса.
Хіба ви на розум слабкі?
Погляньте: оті лоботряси
Знов давлять на ваші мізки.

Тож ви схаменіться хоч нині.
Чи вам не замало тих бід?
Якщо заважає Вкраїна,
То вас прокляне увесь світ.

А ви, мої любі вкраїнці,
Згадайте про біль поколінь.
Бід, горя було в нас по вінця.
Свободу тримайте. Амінь.
 

01.01.1995 р.
*********************************************
укладач - донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии