Неисповедимы пути господни... украинская поэзия
РУБРИКА "СУПРОТИ ВІТРУ И НЕГОДИ" (на громадянські теми)
Станіслав Якимович Буряченко
«… Я пришел для того, чтоб
имели жизнь и имели с избытком.»
Иоанн 10510
«Если исповедуем грехи наши,
то Он, будучи верен и праведен,
простит нам грехи (наши) и
очистит от всякой неправды».
Иоанн 1:9
«Блаженны, чьи беззакония прощены
и чьи грехи покрыты…»
Римлянам 4:7
«…И увидел Бог, что Это хорошо.»
Бытие, гл. 1.10.
Библия.
НЕЗВІДАНІ ПУТІ ГОСПОДНІ.
Такав же випала нам доля,
Нелегка доля перекотиполя:
Шпурля донизу і мчить угору;
Нема на світі ні в чім опори.
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
Якщо ти можеш, не знай утоми.
І все, що зайве, тягни додому.
А при нагоді – подай хабар,
Натомість знімеш крутий навар.
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
Цікава нині у нас пора:
Озонова наскрізь діра.
Хапай хутчіше все гуртове:
Воно на шару до рук пливе.
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
На дім сирітський гріш відрахуй,
Старцям, калікам харч не шкодуй.
Про Боженьку не забувай
І, помолившись, гріхи збувай.
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
Дотримуйсь кредо: береш – давай! –
І забезпечиш родині рай.
А коли кулі у тебе влучать,
Спочинь у бозі. «Той» теж – «получить»!
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
………………………………………………..
Така вже випала нам доля –
Нелегка доля перекотиполя.
Помреш узавтра, а чи – сьогодні, -
Незвідані путі господні.
19.01.1998 р.
*****************************************************
укладач - донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва
Свидетельство о публикации №112071909826