Родниковое слово. Украинская поэзия. Джерельне сло
СТАНІСЛАВ ЯКИМОВИЧ БУРЯЧЕНКО
ДЖЕРЕЛЬНЕ СЛОВО.
(триптих)
І де взялася ота пошесть?
В розмовах їхніх, наче воші,
Вистрибують чужі слова.
… Ні, не болить в них голова
За чистоту святої мови,
Якою пісню колискову
Співала мати їм колись,
В яку, мов у Дніпро, влились
Чарівні співи солов’їні,
«Курли, курли» - в небесній сині,
І грім грозовий, шум лісів,
І шепіт в полі колосків,
Дзюрчання тихеє ключів,
Тривожний заклик сурмачів.
* * *
Вся розмаїть красот природи –
У рідній мові українській.
І поступає той по-свинськи,
Хто не шанує її вроду,
Паплюжить і ганьбить святе
Джерельне слово золоте.
* * *
Затямте ви, слабкі на розум,
І не ставайте в смішну позу:
Кебети як не вистача,
Той у сусіда позича.
……………………………………
Що хтів – сказав. Чи не замало?..
А, може, - їм позакладало???
Тоді лікуються нехай!
«Шурли – мурли», «адью»,
«гуд бай».
1997-98 рр.
УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА, ДОНЬКА АВТОРА
Свидетельство о публикации №112071900610