Веселье из зинаиды гиппиус украинская поэзия

                Із Зінаїди Гіппіус.
                ВЕСЕЛОЩІ.

         СТАНІСЛАВ ЯКИМОВИЧ БУРЯЧЕНКО

Блювотина війни – жовтневе новосілля!
Від цього злопахучого винища
Ой, як було гірким твоє похмілля,
О бідная Вітчизно, - на гріху вогнища.

Котрім дияволу, котрому псу в догоду,
Яким сновиддям – світом мариш ти,
Народ, безумний, вбив свою свободу,
Ні, не убив – засік до німоти?

Дияволи сміються. А собаки риються
у рабськім багновищі.
Гармати теж сміються
й роззявляють пащі.
І скоро знов у старий хлів
спроторять
батогищем
Народ, не поважаючий святинь, -
пропащий.
29.10.17


УКЛАДАЧ - ДОНЬКА АВТОРА СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии