Помните... украинская поэзия
Був кращим у сто крат.
СТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
ПОЕТИЧНА ЗБІРКА "ВІЙНИ ГРОМОВИЦІ".
(1968-99 рр.)
СТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
ПАМ’ЯТАЙТЕ…
Хто хоч раз у житті побачив,
Як палають дозрілі жита,
Як від полум’я того гарячого
Вгору з стогоном хмари зліта,
Чорна хмара у небо зліта, -
Пам’ятай: то горіли літа.
То згорали в печах Освенціму
Наші друзі, по духу брати.
То клубами їдучого диму
Нас фашисти хотіли звести,
Назавжди із життя всіх звести.
Пам’ятайте про це – я і ти.
Пам’ятйте, землі чесні люди,
І нащадкам складіть заповіт:
Щоб завжди вільно дихали груди,
Безперервним щоб був наш політ, -
До кінця нам відведених літ
Бережіть, як життя, мир і світ!
Свидетельство о публикации №112071900443