От другата страна

Когато си отиваш ей така
аз в стъпките ти лекичко се сгушвам -
не може някак в тази тишина
денят ми да ме грабне непослушен...
Все чудя се защо си се отбил,
защо отпиваш обичта на глътки,
защо светът на две си разделил
и крачиш сам по пътя неутъпкан?..
Дали и там, от другата страна
да се завърнеш някой те очаква?..
Макар със теб да искам да летя -
аз мога, но не бива да се случва...
Когато си отиваш ей така,
и в мислите си знаеш, че те чакам,
аз грабвам тази наша тишина
моретата да разбунтувам в мрака
и да залея твоя двоен свят
и да измия всички недомлъвки...
...А може би те искам в друг живот,
затуй броя последните ти стъпки,
когато си отиваш ей така.
В усмивката ти тихо се стаявам,
прегръщам тази наша тишина -
последна глътка обич ти дарявам.


Рецензии