Южен вятър

Топли думи ти ми каза
в късен нощен час.
Някой нишката преряза-
вик съм без отглас.

Думи,думи - вятър южен,
парнат те и отлетят.
Порив,никому ненужен,
будят не за първи път.

Мой безгрижен вятър южен,
тук при мене се върни,
в здрача синьо-теменужен
с топъл дъх ме обгърни.


Рецензии