Две луди, две млади
млад косач откоси коси.
Пърха бяла пеперуда,
цвете бяло,млада,луда.
Леко той върти косата,
нему завъртя главата
малка мома с китка бяла,
рано в утрото набрала.
Дума момък пеперуди:
-Две сте млади,две сте луди-
ти лудееш сред цветята,
сърп върти тя сред житата.
Малка мома ще си взема,
като нея друга нема.
Тя сърцето ми открадна,
нея с кончето ще грабна.
Свидетельство о публикации №112071705763