Владимир Сосюра-Хват Вот-вот придет зима

Владимир Сосюра-Хват
Вот-вот придет зима. Про то я сердцем слышу:
И в шелесте листков, и в ветре озорном.
И небеса вот-вот снежинками задышат
И сад с дорогою покроет серебром.

Вот-вот придет зима. И птичьи трели
Замолкли на деревьях у дорог.
В слезах холодных вся земля синеет –
Тепло и лето проводила за порог.

Вот-вот придет зима. И белые березы
Готовятся ко сну под ветра тихий свист.
И с веток, словно золотые слезы,
На землю падает последний желтый лист.

***************************************************
 Наближення зими у всьому серце чує
Наближення зими у всьому серце чує:
і в шелесті листків, і в вітрі, і в стежках,
що ждуть, коли блакить в сніжинках завирує,
і срібний стане сад, і забіліє шлях.

Наближення зими… Пісень пташиних звуки
замовкли в деревах оголених, смутних…
Синіє холодно земля в сльозах розлуки
Із літом і теплом у мареві доріг…

Наближення зими. Берези білокорі
готуються до сну під вітру тихий свист.
І з гілки падає у золотій покорі
останній жовтий лист.


Рецензии