Космический марафон из сборника наперекор ветру и

З ПОЕТИЧНОГО ЗБІРНИКА СТАНІСЛАВА БУРЯЧЕНКА «ЗЕМНІ ДОЛОНІ»

РУБРИКА «CУПРОТИ ВІТРУ І НЕГОДИ»


КОСМІЧНИЙ МАРАФОН.

Які трагікомедії під сонцем
Ми граємо – сліпі маріонетки.
Нам не дано побачить
Власні етикетки.
Нема нам в справжній світ
Найменшого віконця.
Мовчи, корись і грай означене –
Тобі прописану назавжди роль.
Тобі призначено, лише (так, так!)
Призначено відбуть свою гастроль.
Сьогодні ти – Шекспір,
А завтра – Еврипід,
Чи Пушкін, чи Гомер.
Наліплять знов новіші етикетки.
Ми – всього-навсього лише маріонетки
Щонайвищих над космічних сфер.
Мовчи, корись і грай означене –
Тобі прописану назавжди роль.
Тобі призначено,лише (так, так!)
Призначено відбуть свою гастроль.
Співаємо, танцюємо, -
неначе живемо,
А все це вже колись
було, було, було.
Вкарбовано, штамповано
на наших етикетках.
Чи ви забули?
Ми – маріонетки.
А нашу долю направля
лише одне кермо.
Мовчи, корись і грай означене –
Тобі прописану назавжди роль.
Тобі призначено, лише (так, так!)
Призначено відбуть свою гастроль.
Все людство – запис, а Земля – платівка,
Галактика – серійний патефон.
Щось запустило нас, піддослідних,
В мандрівку.
Цікаво: чим скінчиться
Тривалий цей випробний марафон.
                1998 р.

                Укладач – донька автора Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии