Серпнева повiнь

Гарба хитається.
                На сіні
Мовчить хазяйка молода.
Крізь віття —
Місячне мигтіння.
Під серцем —
Льодяна вода.

Так і підбурює!
                Скресання
В коханні жде.
Пливе гарба...
Яке це самокатування —
Бажань
                благання й ворожба!

Мовчання наше відчайдушне
Немовби криком повиса...
Все разом —
                холодно і душно!
І лід під серцем
Ледь скреса.

Хай крига трісне!
                Плаття біле
Нехай підхопить течія!
Вирує пристрасть...
                Оніміло
Лиш коні
В повені стоять.


Рецензии