На огороды, на базары... Украинские стихи

Станіслав Буряченко

НА ГОРОДИ, НА БАЗАРИ...

На городи, на базари
прямують щоднини
"Кучмарики" з "кравчучками"
лихої години.
Любі мої українці,
гірка ваша доля:
Століттями бідували,
та й тепер - на волі.
Скрізь "пани" позасідали:
згори і донизу,
Гребуть чорно, а нам, бідним сіромахам,
дулю лиш облизуй.
Зарплатня у них - нівроку,
дачу і "тойоти".
Нам же, вбогим і нужденним,
не ліпше й на йоту.
.........................................
Гей, розбудимо Максима,
його ж, Залізняку,
Та сердечно подаруєм
добрячу ломаку.
І, до речі, не завадить
батога у руки,
Щоби швидше порозгонив
хитрожопих круків.

укладач - донька Світлана Станіславівна Бєляєва


Рецензии