В полудень в лесу стихи на украинском для детей

Станіслав Буряченко

ОПІВДНІ В ЛІСІ

Залетів із степу вітер
До густого лісу
І, заплутавшись у вітах,
Завмер на узліссі.
Тихо-тихо. Лиш верхівка
Дуба щось шепоче
Та десь дятел раптом дзвінко
В стовбур застукоче.
Застукоче, враз замовкне,
Начебто хлопчисько,
Що не в лад щось зайве бовкнув,
А поруч...дівчисько.
Розгубило сонце в лісі
Промені-зайчата.
До вечора на узліссі
Їх не позбирати.
Нехай бавляться малята,
Тішиться на волі.
І сміється Сонце-мати
Згори їх роздоллю:
- Погуляйте, пограйтеся,
А настане вечір -
Додому збирайтеся
До рідної печі.
Раді сонячним зайчатам
І дерева й трави.
Позбігалися й маслята
дивитись виставу.
Вилискують і все вгору
Ростуть, як на дріжджах.
Не горюють, що їх скоро
Прийдуть люди й зріжуть.
А зайчата - справжні, сірі,
Прудкі, довговухі -
На галявинці зустрілись
Й дзвінку тишу слухають.
Хрумкотять зелен-травою,
Вуха ж - на сторожі.
Та не бійтесь, стороною
Пройду - не стривожу.

1973-74 рр.
___________________________________________________________

УКЛАДАЧ - ДОНЬКА СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии