Суета в лесу украинская сатира

Станіслав Буряченко

МЕТУШНЯ У ЛІСІ

У лісі здійнялася метушня.
Ніхто не знав ні спочинку, ні спокою.
І навіть працьовита мурашня
Постала за права свої горою.

Стурбований Ведмідь мерщій склика нараду
З дружків надійних-посіпак:
І сам при орденах, як на параді,
Рече хриплячим голосом отак:

- Що там за лемент, що за тарарам?
Чи, може, вже набридло жити вам?
Негайно розібратись, покарать.
Хто винний - геть на пенсію послать.

До комашні ми, бачте, без претензій.
Нехай свої використовують права.
А щоб у мене не боліла голова,
Дозволим їм трудитись без ліцензій.

На тому порішили й розбрелись
По вотчинам своїм порядок лаштувать.
І тихо стало в лісі, як колись,
Бо смирні дурні не перевелись,
Що ж можна з мурашок, крім праці, взять?

1974-98 р.р.

УКЛАДАЧ - ДОНЬКА АВТОРА СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии