Сатирические стихи на украинском на помойке жизни

СТИХОТВОРЕНИЕ БЫЛО ТАКЖЕ ОПУБЛИКОВАНО НА САЙТЕ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ "КОЛООБІГ" (cатира, громадянська поезія черкаських поетів-шестидесятників  22-10-2011, 15:57)   
Станіслав Буряченко, поет-"шестидесятник", народився у Чигирині, жив і працював у Черкасах ("Черкаська правда", "Молодь Черкащини" та ін.)

Станіслав Буряченко

НА СМІТНИКУ ЖИТТЯ

Не бачив я давно жахливіше картини:
Дідок котів ганяв з сміттєвої корзини
І, нахилившись, порпався у ній.
Що він шукав?.. Заробіток свій -
Порожню пляшку чи шматочок хліба?
Не описати це ні Щедріну, ні Глібову.
Кінець вже, мабуть світові настав...
А ми волаємо про вищість людських прав.
А вони ось: на смітнику життя -
Самотня старість без надій, без вороття.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
А ви, що безнадійно ситі і тупі,
Вдоволені життям і мудрістю своєю, -
В подачку грошенята кинете скупі
І вже ввижаєтесь собі на маволеях.
1994 р.

УКЛАДАЧ - CВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии