Сатирические стихи на украинском примета

 (стихи были опубликованы также на сайте общественной организации "КолоОбіг" (cатира, громадянська поезія черкаських поетів-шестидесятників  22-10-2011, 15:57)
 
Станіслав Буряченко, поет-"шестидесятник", народився у Чигирині, жив і працював у Черкасах ("Черкаська правда", "Молодь Черкащини" та ін.)

ПРИКМЕТА

ШеФ був до критики
Ще здавна не байдужий.
Підлеглих вмів узяти за живе.
Так рознесе, бува,
Так від душі розпушить!
Він принциповим, бач, сливе.

Та якось друг мій, Чуб Петро,
(учились разом з ним у вузі)
Сам вдавсь до критики...
Ой, що тоді було!..
Потряс він шефу все нутро...
А що - Петро?
За ним лиш загуло,
Аж свиснуло в окрузі.
. . . . . . . . . . . . . . . .
Петро тепер у іншій установі.
І колектив тут і начальник нові.
Та Петя знов чомусь сумний.
Розкрив мені лиш по секрету
Нерадісну свою прикмету:
- Біда, мій друже, поодинці не гуляє.
І цей шеф критику
Так само полюбляє.
1975 р.
---------------------------------------------
УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии