Стихи для детей на украинском последний лист

Вірші для дітей дошкільного та шкільного віку від черкаських поетів  (з сайту громадської організації "КолоОбіг" 22-10-2011, 20:55)
   
Станіслав Буряченко

ОСТАННІЙ ЛИСТОК

Усе вже листя облетіло.
Гілля відраз осиротіло.
Лише один листочок чіпко
Висить на гілці, наче влітку.
Донизу падать він не хоче,
Тримається, хоча й тріпоче
Від вітру лютого, рвучкого,
Від снігу липкого, густого.
Не знає він, листок останній,
І опирається тому, -
Що знов настане час світання
Весни чеканої. Йому
На зміну з бруньок
новим листом -
Зеленим, сяючим намистом -
Покриється усе гілля.
Знов буде квітнути земля.
Шкода мені, як лист тріпоче
Й додолу падати не хоче.
та вітер все ж його зриває
І до гербарію вкладає.





УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии