Зустрiч з молодiстю...

Заплуталися спомини, думки,
А ми ішли з тобою споришами.
Торкався лагідно моєї ти руки,
А спомини все плутались між нами...

Ось тут стояли під березою високою,
В полоні ласки ніжної,  бурхливої.
Ось тут, огорнені ми тишею глибокою,
Були розбуджені палкою зливою...

Тут просто захлинались солов’ї,
І пахло надчарівно полуницею.
Це все було давно і гарно, як  у сні,
Осяянім яскравою зірницею...

Ми знову тут – вітав нас ліс старий,
Так щемно пахло стиглою суницею.
І сильний поклик, все ще молодий,
Здавався то вогнем, то холод-крицею...

І сивина набралась неба кольорового,
В очах заграв блиск терену блискучого...
Тут не було нічого випадкового –
Думки і спогади все ж стали неминучими...


Рецензии