Стихи на украинском украина моя

                Cпраглі зерна.
Порепались земні долоні
від роботи й спраги.
                Благають зерна
                щедрого дощу.    
                А я прохаю у землі   
                натхнення й снаги.   
                Без неї й стебла пісні
                не зрощу.
          
ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ
                П.Турчину      

УКРАЇНО МОЯ

Споконвіку вмивалась потом, кров’ю й сльозами.
І не знав супокою мій прапрадівський край.
У жорстоких боях віч на віч з ворогами
Не корилась ніколи, не впадала в відчай.
                З попелищ піднімали все нові городища,
                З пагінця молодого виростала верба.
                Твій характер упертий, твою волю
                не знищить –
                В непокорі слов’янській твоя
                вічна судьба.
                Ось чому дорогі нам предковічні кургани,
                І біляві хатини, і спів солов’я.
                Сонце, росами вмите, золотаво-рум’яне,
                Осяває твій посаг, Україно моя.
Я твій бранець, твій син. І не треба другої.
Матір-ненька одна і Вітчизна – одна.
А якщо десь загину у нелегкім двобої,
Не журися: за тебе випив чашу до дна.
                1995 р.
                * * *
                УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии