Стихи на украинском помню, мама

CТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
               
ЗБІРНИК «ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ»

ПАМ’ЯТАЮ, МАМО.

Від села розбіглися стежини.
У задумі світанковий гай.
Мати проводжає з дому сина
В світ широкий: - Йди і пам’ятай –
Там, за небокраєм, люди різні.
В друзі лише добрих обирай.
І з якої родом ти Отчизни,
Сину мій, гляди, - не забувай.
Будуть тебе сумніви долати –
Підлість і гидотну обмини.
Правдою лише душа багата,
А брехня – заманка сатани.
Пам’ятаю, мамо, твоє слово.
Ти пішла у вічну заметіль…
Крізь життя підступне і суворе
Прагнув йти по вірному путі.
Все було: спокуси і підніжки.
Били словом, кулаками теж.
Я ставав від цього тільки злішим
До неправди, що не має меж.
І тепер, коли вже пізня осінь,
Мамо, мовлю у думках тобі:
- З чистою душею йду покосами,
Що прослались в серці і судьбі.

      1994 р.

УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии