Стихи на украинском сьогодн й назавжди

                СТАНІСЛАВ БУРЯЧЕНКО
                ПОЕТИЧНИЙ ЗБІРНИК "ЧИГИРИНСЬКІ НАСПІВИ"



СЬОГОДНІ Й НАЗАВЖДИ

Нам на добро, чужим на лихо
Під вітром то рвучким, то тихим,
Омиті потом і дощами,
Зігріті сонцем і руками,
Зросли у полі пшениці.
Тепло їх зерен у руці,
Як серця мову, відчуваю,
Як долю людства, їх тримаю у ківшиках своїх долоней.
Не зерна то, - вуздечка коней,
Гарячих коней вороних,
Нестримних, буйних, запальних,
Що ждуть нагоди, ждуть години
Полинуть стрімко у долини
І землю всю чарівним зіллям,
Добірним золотим насінням
І знов засіять й прорости
Колоссям щедрим і густим,
Заповнить світ відлунням сміху –
Нам на добро. чужим на лихо –
            Сьогодні й назавжди.

                ***
УКЛАДАЧ - СВІТЛАНА СТАНІСЛАВІВНА БЄЛЯЄВА


Рецензии